Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 IBK Älvstranden 12 11 0 1 33
2 Dingle AIK 12 10 0 2 30
3 FBC Vinga 12 7 0 5 21
4 Hindås IBK 12 5 1 6 16
5 Myggenäs IBK 12 3 0 9 9
6 Partille IBS 12 3 0 9 9
7 Öckerö IBK 12 2 1 9 7

Match

Dingle AIK

4 - 5
Munkedals idrottshall, Kungsmark
11 januari 2019
19:30

Hindås IBK

Referat

Daik vs Hindås - Platt fall med bitter eftersmak

Premiär för "vårserien" stod för dörren och Hindås står för motståndet. Ett Hindås som skakade oss i premiären i höstas och som vi på förhand pratat om skulle bli en tuff match.. Efter två bra träningar så var vibbarna positiva inför denna match. Innan matchen pratade vi om att hitta vårat spel, tålamod och tight försvarsspel som vart vår styrka de senaste matcherna.
Mönstrade i stort sett ordinarie lag, med skillnad att Jennifer och Cissi inte kunde vara med. Däremot så har vi glädjen att se Sara Moberg göra seriedebut efter skada, samt att Audrey Eckhardt, som nyligen anslutit till truppen, gör debut..


Period 1
Som många matcher tidigare, efter ett uppehåll utan matcher, så har vi lite problem att komma in i matchen och hitta vårat spel, blir en ganska hafsig inledning med långa byten och dålig kvalité i bollbehandling. Dett ger Hindås möjlighet att ganska enkelt vinna boll och ställa om.. Det dröjer drygt halva perioden innan första målet i matchen kommer, det är Issa som skjuter in bollen från backposition på passning från Julia, (står Emelie på protokollet dock) Issas första mål i damlaget och det var välförtjänt att hon fick göra ett mål. Kändes då att spänningen släppte något och vi började ta tag i bollen mer och började nu hitta vårat spel mer o mer. Dock kan vi mycket bättre. Dryga minuten senare får vi chans i PP, men det var ett PP som inte kom till några farligheter. Hindås sticker upp i en del kontringar och visar att de inte är rädda för att ta avslut, får de läge så klipper de till.
Med bara dryga halvminuten kvar så kommer nästa mål för hemmalaget. Det är El Capitana Malla som drar till bollen från förlängda mållinjen, eller inte många centimeter där ifrån i alla fall och bollen sitter i borte gaveln.. Assisten står Issa för..
Daik går till pausvila med 2-0.

Period 2.
Börjar lika trevande och hafsig som period 1, tyvärr gör vi inte jobbet någonstans i banan, bolltransporterna blir fler och vi låter inte bollen göra jobbet. Detta straffar sej då Hindås kan reducera dryga två och en halv minut in perioden, och detta ger Hindås mod och luft under vingarna. Hindås får nu en period där de vinner mer boll när vi slarvar i passningsspelet över hela planen. 11:19 Tar vi time out och går ner på två femmor för att få lite mer fart, samtidigt får vi PP, även detta PP är resultatlöst, dock något bättre..
Resterande av perioden är en sträcka av hafsigt spel, och tillsläppta chanser till Hindås och vi får jobba hårdare i eget försvar, vi tittar boll i försvar och stundtals står det "lediga" motsåndare lite varstans.
Vi lyckas med tur hålla undan och går till pausvila i ledning,

Period 3.
En period som börjar på sämsta tänkbara sätt, redan efter halvminuten kvitterar hindås, efter slarv på mittplan.
Vi svarar två och en halv minut senare, återigen är det El Capitana Malla som gör mål, denna gång så är det Sara som står för assisten och kan notera sin första poäng för säsongen i seriespelet 3-2.
Dryga sex o en halv minut in åker rebecca på en utvisning för slag, men vi spelar ett bra Bp och skapar faktiskt ngn chans och lyckas döda tid i offensiv zon. Samtidigt som vi rensar bollen ur defensiv zon så blir vi fulltaliga, Rebecca ser tillfället och lyckas så när göra 4-2, men Hindås mv kommer ut aggresivt och lycka styra undan.. Drygt halvägs in i perioden kvitterar Hindås igen och frustrationen lyser igenom hos tjejerna..
Vi ledare försöker pusha tjejerna och få dom att tänka positivt.. fyra minuter senare så tar vi ledningen genom Maria som trycker in 4-3 på passning från Malla. Det ser ut som en misslyckad snurrfint som blir en perfekt passning.
Bara minuten senare drabbas vi av en ny utvisning, en utvisning som Hindås utnyttjar, med en del flyt, men oavset så står det plötsligt 4-4 och bara drygt 45 sekunder senare så är vändningen ett faktum och ställningen är 4-5. ett underläge som vi inte lyckas återhämta oss från.

Analys:
Denna matchen får vi ta lärdom av att med en "dålig" inställning vinner man inga matcher. Låter inte bollen göra jobbet utan blir mycket bolltransporter då "man måste visa vägen" och göra det själv.. Man vill väl men resultat blir fel. Frustration och inställning sätter prägel på matchen och även på bänken och bland spelare. En ruggigt Bitter eftersmak.. Detta måste bli bättre om vi skall kunna prestera..
Nu lägger vi detta bakom oss och blickar framåt. På fredag så är det ny match Myggenäs I häggvallskolan står på schemat och då skall vi vara på tårna igen..


Matchens Lirare:
el Capitana Marlene Olofsson - Sliter och jobbar och försöker ingjuta mod i truppern, gör 3 poäng denna match.

I övrigt finns det tyvärr inte många fler ljuspunkter i mörkret och då vi rent generellt inte kommer i närheten av vad vi kan.

//Coach M

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Marlene Olofsson 1 2 1 0 3
Isabelle Potrus 1 1 1 0 2
Maria Andersson 1 1 0 0 1
Julia Olofsson 1 0 1 0 1
Sara Moberg 1 0 1 0 1
Audrey Eckhardt 1 0 0 0 0
Carina Styrmark 1 0 0 2 0
Emelie Borggren 1 0 0 0 0
Felicia Johansson 1 0 0 0 0
Karina Bergman 1 0 0 0 0
Linda Andersson 1 0 0 0 0
Linnea Andersson 1 0 0 0 0
Malin Josefsson 1 0 0 0 0
Matilda Cederberg 1 0 0 0 0
Mia Simonsson 1 0 0 0 0
Moa Tellin 1 0 0 0 0
Rebecca Billgren Eriksson 1 0 0 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Amanda Almén 1 0 0 0 0 5 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 6 okt 2018, 10:00 Hindås IBK - Dingle AIK 5 - 6